Met ski- en snowboard-VIPS de piste op

19-12-2012 -

Rosi Mittermaier, Christian en Felix Neureuther alsook Nicola Thost geven wintersporttips

WinterTrex, de wintersportspecialist, heeft vier bekende ski- en snowboardtoppers als experts verworven: Rosi Mittermaier, Christian Neureuther, Felix Neureuther en Nicola Thost geven de klanten van WinterTrex sinds 1 december tips rondom het skiën en snowboarden. De vier wintersporters ondersteunen het WinterTrex-team vanaf het actuele winterseizoen als bekende experts.

Op WinterTrex.nl staan de vier wintersport experts meteen bovenaan: Rosi Mittermaier en Christian Neureuther geven tips over familievakanties, Felix Neureuther stelt bijzonder aantrekkelijke skigebieden voor, en Nicola Thost noemt de belangrijkste criteria voor een spannende winter op het snowboard. Gebruikers die op de tips van de experts klikken, krijgen meteen onder de tips speciale hotelaanbiedingen die betrekking hebben op de adviezen van de experts, bijvoorbeeld familie accommodaties, aantrekkelijke skigebieden en snowboardparken. 

De experts Rosi Mittermaier is dubbel olympisch kampioen, wereldcupkampioen en in Duitsland sportster van het jaar (1976). Haar man Chrisitan Neureuther was eveneens een succesvolle skiër met 13 Duitse kampioentitels en heeft zes wereldcupzeges op de slalom en reuzenslalom op zijn naam staan. Felix Neureuther, de zoon van Rosie Mittermaier en Christian Neureuther, won in zijn carrière al twee wereldkampioenschappen en acht Duitse kampioentitels. Naast de succesvolle skiërs is Nicola Thost bij het WinterTrex-team expert op het gebied van snowboarden. Nicola Thost is de eerste olympisch goud winnares op de halfpipe. Bovendien is zij dubbele winnares van de ISF-World-Pro-Tour en meervoudige snowboardster van het jaar.

De tips De vier VIP-experts behandelen verschillende onderwerpen Rosi Mittermaier en Christian Neureuther geven vooral advies aan families. Op basis van hun ervaring en hun kennis van talrijke skigebieden weten de experts welke behoeftes families hebben. Want niet alleen de keuze van het skigebied is bij het plannen van de reis belangrijk. De soort accommodatie en de kosten spelen voor families een net zo grote rol. Als ARD-skiexpert weet Christian Neureuther natuurlijk niet alleen veel over familievriendelijke skigebieden, maar kan ook belangrijke tips rondom een geslaagde skivakantie terzijde van de piste geven. Als wereldcupkampioen heeft Felix Neureuther talrijke skigebieden eleren kennen en weet hij waarop winterpsorters moeten letten bij het kiezen van een skigebied. Een top-skigebied onderscheidt zich niet alleen door het aantal pistekilometer. Belangrijk zijn ook de hoogte van het skigebied of de samenstelling van spannende bosafdalingen en schitterende uitzichten over diep besneeuwde toppen. Bij zijn skigebiedstips deelt Felix Neureuther zijn ervaring met de WinterTrex-klanten.

Daarnaast zegt Felix Neureuther: “Men vraagt mij vaak wat onder een topgebied valt. Een topgebied is voor mij een skigebied dat vol afwisseling is en waar je op de piste of door het terrein echt uitgedaagd wordt. Het skigebied moet een bepaalde grootte en voldoende hoogteverschil hebben”. In het ideale geval heeft een skigebied met eindeloze „maanlandschappen“ met uitzicht over de toppen van de Alpen en spannende afdalingen die in een bosgebied liggen. ”Met al deze voorwaarden kan men zeker een fantastische week in de sneeuw doorbrengen”, aldus Neureuther Junior. “Door de tegenwoordig er goede kunstsneeuw is het skiën in sneeuwarme winters nog steeds leuk.”

Naast de succesvolle skiërs geldt Nicola Thost bij het WinterTrex-team als expert op het gebied van snowboarden Nicola Thost is de eerste olympisch winnares op de halfpipe. Bovendien is ze dubbele winnares van de ISF-World-Pro-Tour en meervoudige snowboardster van het jaar. Nicola Thost beantwoordt vragen over de beste snowboardgebieden, die geen vervelende sleepliften hebben of lange vlakke stukken. Bovendien kent ze de grootste en variatierijkste funparken.

Nicola Thost vindt dat een snowboardgebied als volgt moet uitzien: “Er zijn veel skigebieden die snowboarders een snowpark, halfpipe of boardercross bieden.” Snowparks liggen vaak terzijde van de piste. Een goed snowpark moet volgens een top-concept ontworpen zijn en dagelijks geshaped worden, om de maximale veiligheid en grenzeloos plezier te bieden. Perfecte aanvullingen zijn ook een chill-out-area, muziek en een restaurant in de buurt. Het perfecte snowpark is een reusachtige speeltuin. Als het totaalplaatje klopt, is het het leukst.”

De Traveltrex GmbH heeft in het toeristisch jaar 2010/11 met meer dan 106.000 reizigers een omzet van 33,5 miljoen euro behaald. Bij TravelTrex zijn 100 medewerkers werkzaam bij de bedrijfszetel te Keulen. Met het merk “WinterTrex” is het bedrijf leider op de Europese markt voor skireizen en beschikt over een steeds groeiend aanbod met meer dan 200 vakantiebestemmingen en 1200 accommodaties in bijna alle gebergtes van Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt met het merk “HolidayTrex”  vakanties aan voor alle jaargetijden en met het nieuwe merk “SpaTrex”  bieden zij nu ook wellnessreizen aan. Via de internetpagina’s www.wintertrex.nl en www.holidaytrex.nl  alsook via het callcenter (beide 16-talig) verkoopt TravelTrex reizen in heel Europa. Daarbij zet het bedrijf niet alleen op directe verkoop maar werkt ook samen met meer dan 600 actief te boeken internet portals en reisbureaus alsook bekende partners binnen en buiten de reissector.

Voor verdere informatie, beeldmateriaal en prijsvoorbeelden alsook ondersteuning bij recherche neem a.u.b. contact op met:

TravelTrex GmbH

Kathrin Esser

info-nl@wintertrex.nl

Tel. +31 (0) 20 713 9190

Print Friendly and PDF
  • woensdag, 19. december 2012
  • auteur:
  • categorie: Pers
WinterTrex Awards 2016: Uitstekende wintersport

Wintersport vrienden raden de populairste accommodaties en skigebieden aan.

Van ...

In Tiefschnee „te gekke afdalingen“

WinterTrex-Testimonial en skister Felix Neureuther heeft het in zijn interview over de ...

Ultieme pisteplezier zonder compromis

WinterTrex start het winterseizoen 2016/17 met een verbreedde keuze van accommodaties ...

Top bestemmingen voor stellen, families en groepen

Waar brengen families, groepen en stellen de wintersportvakantie door? Touroperator ...