In Tiefschnee „te gekke afdalingen“

14-10-2016 - SnowTrex

WinterTrex-Testimonial en skister Felix Neureuther heeft het in zijn interview over de perfecte skivakantie, zijn wereldcup-debuut en de voordelen van WinterTrex.

Een passie is nog fijner als men het deelt. Vanuit dat oog punt is WinterTrex in 1999 door wintersport fans voor wintersport fans opgericht en alle mensen die het graag willen worden. Omdat passie verbindt is het niet raar dat ook dat deze aanbiedingen ook profes overtuigen: bijvoorbeeld de Duitse skister en slalom-vicewereldkampioen Felix Neureuther. In zijn interview heeft de 32 jarige het over zijn perfecte reisbestemmingen en zijn eerste wereldcup-run 13 jaar geleden.

Felix, je trainde deze zomer in Argentinië. Zou je daar ook privé naar toe gaan voor een skivakantie? Nee, zeker niet.

Waarom niet? Alleen al vanwege het skigebied. Voor het trainen is het goed geschikt, maar als ik privé ga skiën dan zoek ik afwisseling. In Chile of Nieuw-Zeeland, waar de nationale skiteams teams trainen, zijn de afdalingen wat beter.

Kun je je een skivakantie in de zomer voorstellen? Jawel, maar eerder als bijproduct. Een reis naar Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld is het echt waard, niet allen om te skiën maar ook om het land te leren kennen. Er is veel meer te beleven dan alleen het skiën. Hetzelfde geldt voor Chile. Ook al zijn de pistes daar heel interessant, zou ik niet daarom naar Zuid-Amerika vliegen. Een echte wintersportvakantie ziet er voor mij anders uit.

Hoe dan? De besten vrienden en de vriendin mogen niet missen. Het moet eenzaam zijn, ergens ‚in the middle of nowhere‘ bij een hutje. Het liefst heel ver weg van een skigebied. Ergens waar men alleen met tourenski’s kan komen. Er moet voldoende sneeuw liggen, weinig lawinegevaar zodat men van te gekke afdalingen kan skiën.

Dus men vindt jou niet thuis in Garmisch-Partenkirchen of in de bekende Oostenrijkse skigebieden. Als het gaat om een echte wintersportvakantie, die een of twee weken duurt, dan niet nee. Als ik het na het seizoen voor elkaar krijg, dan zoek ik iets buitengewoons. Bijvoorbeeld iets in het bos in een hut in Noorwegen. Maar voor korte vakanties is Oostenrijk perfect, net als een dag in Garmisch-Partenkirchen. Het gaat mij vooral om het plezier met de jongens. Als wij samen gaan skiën in diepsneeuw, dan wordt het sowieso een perfecte dag. Helaas doen we dat te weinig.

Is aan zulke dagen je vriendin Miriam Gössner ook welkom? Zij is zelf prof op het gebied van Biathlon. Zeker niet (lacht). Even serieus: Miri kan ook met de jongens super goed en ik zou haar het liefst overal mee naar toe nemen. Ze is een super skiër, ze wilde zelfs alpien skien, voordat ze met de Biathlon is begonnen. Ze is altijd in voor een skivakantie in Noorwegen. Maar er zijn een aantal uitjes, waar ik alleen met mijn jongens ga. Ik zou bijvoorbeeld meteen met Ted Ligety (US-skister), Stefan Luitz en Linus Strasser (collega’s van het Duitse Ski-Alpin team) een aantal dagen ergens gaan skiën. Dan gaan we echt hard.

Het wereldcup-seizoen is voor jou op 23 oktober in Sölden gestart. Is dat een skigebied, dat de criteria voor een perfecte korte vakantie vervult? Sölden is super, hele goede afdalingen, ongelofelijk breed en men heeft geen auto nodig om naar de liften te komen. Het is zeker een van de top skigebieden, al helemaal voor jonge mensen, omdat er ‘s avonds ook heel veel te doen is. Voor mij is er een minpuntje: Ik ben te vaak in Sölden, waardoor ik er geen vakantie meer houdt.

Als je privé gaat skiën, op wat voor ski’s ga je dan skiën? Je hebt vast genoeg verschillende ski’s. Ik heb daadwerkelijk bijna geen eigen ski’s. Mijn ski’s heeft de service man. Dus ik neem altijd ski’s uit de kelder van mijn ouders (Rosi Mittermaier en Christian Neureuter, beide ook skiërs). Mijn vader maakt ze altijd perfect klaar- net als bij een prof. Maar soms leent die dan ook mijn brede powder ski’s- als ik ze niet nodig heb.

Het beste bevalt jou het skiën in tiefschnee, snel en steil naar beneden, of niet? Dat klopt. Ik vind het leuk, als het me adrinaline geeft. Daarom houd ik van deze sport: je beleeft de natuur, het is een sportieve uitdaging en je kunt het met vrienden delen. Het is perfekt. Ik verbind veel onvergetelijke momenten met het skiën.

Kun je ons eens vertellen uit de Rennzirkus? Dan moet ik spontaan denken aan mijn eerste wereldcup run. Ongelofelijk. Dat is alweer 13 jaar geleden, het was in januari 2003, een slalom in Kranjska Gora (Slovenië). Ik had de een na laatste startnummer. Na mij was alleen nog de Bulgaar Georgi Georgiev. Ik dacht als 18-jarige: dit win jij. Dus is ben gestart helemaal wild en als een idioot. En naar vier toren was de run ook alweer over. Ik viel eruit en in het vangnet. Ik zat helemaal vast. Dat zag de directeur en riep alleen maar: “Neureuther, wat doe je!” Dat hoor ik nog steeds (lacht). Door mij moest die alles weer goed neerzetten. Georgi kwam maar een tor verder en werd ook gediskwalificeerd.

Sindsdien is veel veranderd, 12 wereldkampioenschappen gewonnen en 28 keer op het podium. Als meest succesvolle Duitser ben je heel populair als reclamepartner. Ook voor WinterTrex ben je het hoofd van de campagne. Waarom heb je gekozen voor WinterTrex? WinterTrex wordt geleid door mensen die net zoveel van wintersport houden als ik. Dat beviel me goed. Daarnaast is er een gemeenschappelijk Race-Camp, dat ons al jaren verbind. Dit doen we elk jaar samen met de Duitse skivereniging voor nakomelingen met talent. Naast zulke acties gaat het er juist om nieuwe wintersporters of personen die er weer aan willen beginnen van wintersport te overtuigen. Daardoor kunnen ook beginners, zonder grote moeite een geschikte vakantie vinden. Door bijvoorbeeld de skigebieds-consultant op de website. Dat is perfect. Daarnaast schikt hun sneeuwgarantie ook met mijn mission statement.

En dat is? No snow, no show. Als er geen sneeuw ligt, dan kan men bij WinterTrex nog spontaan omboeken. Dat vindt ik super. Het team heeft een systeem gemaakt, dat individueel op de wensen ingaat. Families en jonge mensen, die comfort willen en ook mensen die weinig te besteden hebben, vinden iets passends bij WinterTrex. Ik zou mijn perfecte vakantie ook via hun boeken, als ik niet zo super speciale wensen had.

Welk skigebied krijg jij als je als je wensen aangeeft? Dat kann ik helaas niet zeggen. Ik ben nog nooit een categorie tegen gekomen waarin ik kon kiezen voor: een plaats waar er geen mens is, waar mij niemand kent en waar elke dag 20 cm sneeuw valt en elke dag de zon schijnt.

Dan moet WinterTrex deze eens gaan toevoegen. Dat zal geweldig zijn, ik ben benieuwd waar ik dan naar toe wordt gestuurd.

Over WinterTrex

WinterTrex is een merk van TravelTrex GmbH. TravelTrex hoort bij de leidende aanbieders van wintersportreizen en verkoopt aantrekkelijke geheel verzorgde reizen via de website in 15 talen in 20 landen. In de winter 2016/2017 zullen er 1.500 accommodaties boekbaar zijn. Meer dan 100 medewerkers uit 15 landen horen bij het team van TravelTrex GmbH.

Voor meer informatie en beeldmateriaal alsmede hulp bij recherches kunt u contact opnemen met:

TravelTrex GmbH Jana Bosse pers-nl@traveltrex.com +31 (0)20 713 9190

Print Friendly and PDF
  • vrijdag, 14. oktober 2016
  • auteur: SnowTrex
  • categorie: Pers
WinterTrex Awards 2016: Uitstekende wintersport

Wintersport vrienden raden de populairste accommodaties en skigebieden aan.

Van ...

Ultieme pisteplezier zonder compromis

WinterTrex start het winterseizoen 2016/17 met een verbreedde keuze van accommodaties ...

Top bestemmingen voor stellen, families en groepen

Waar brengen families, groepen en stellen de wintersportvakantie door? Touroperator ...

Legenden in de sneeuw – 10 historische skihelden

Uitstekende wintersporters zoals Franz Klammer, Hermann Maier of Toni Sailer hebben ...