Familie enquête 2015: Zillertal Arena meest familievriendelijke skigebied!

14-12-2015 -

De Zillertal Arena in Oostenrijk is de meest familievriendelijke wintersportbestemming voor Europese families. Dat was een van de uitkomsten van de internationale online-enquête van WinterTrex, een van de grootste touroperators van wintersportvakanties in Europa. 4.400 wintersporters hebben hieraan deelgenomen.

© Zillertal Arena

Waardoor kenmerkt zich een familievriendelijk skigebied en welk skigebied is het meest familievriendelijk? Daar wilde de touroperator met behulp van zijn klanten achter komen. Hiervoor werden de klanten aan het begin van het winterseizoen in de wekelijkse nieuwsbrief evenals via sociale netwerken gevraagd om deel te nemen. In totaal hebben 4.368 wintersporters uit 10 Europese landen aan de grootschalige familie enquête meegedaan. De meeste stemmen zijn door wintersportfamilies uit Duitsland, Polen, Nederland en Frankrijk ingediend. Daarenboven hebben ook families uit Denemarken, Groot-Brittannië, Tsjechië, Italië, Roemenië en Sweden deelgenomen.*

 • Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
 • Valfréjus
 • SuperDévoluy
 • Mayrhofen-Hippach
 • Schmittenhöhe-Zell am See
 • Garmisch-Classic
 • Meiringen-Hasliberg
 • Om families te overtuigen zijn verschillende aanbiedingen voor kinderen en een goede infrastructuur zowel in het skigebied op de berg alsook in het dal erg belangrijk. Daarom werd onder meer ook naar de belangrijkste factoren van het skigebied, het skioord en de accommodatie ten opzichte van kindvriendelijkheid gevraagd, met een verrassend resultaat.

  verrassende-uitkomsten“>Verrassende uitkomsten

  Beschouwd men de uitslagen van ieder land apart wordt het erg interessant. Verrassenderwijs zijn Poolse families de Europese skivakantie-kampioenen! Meer dan de helft van hen (55%) gaat zelfs twee keer per jaar op wintersport maar kiest dan voor voordelige bestemmingen, bijvoorbeeld in Frankrijk. Meer aandacht aan de prijs besteden ook de Italianen, die graag in de buurt vanuit thuis gaan skiën en daardoor vaker (65%) in eigen land op vakantie gaan. Dat kunnen alleen de Fransen overtreffen. Bijna iedere Franse wintersportfamilie (90%) gaat in het eigen land skiën of boarden. Duitse wintersportfamilies gaan maar een keer per jaar op skivakantie (69%) en het liefst naar Oostenrijk (67%) en Frankrijk (15%). Duidelijk minder families zijn bereid twee keer per jaar op wintersportvakantie te gaan (17%). Dat zou kunnen verklaren waarom veel Duitsers liever een korte vakantie van twee of drie dagen boeken (6%).

  de-internationale-kampioenen“>De internationale kampioenen

  De Zillertal Arena, de 3 Vallées en Livigno schijnen aan deze voorwaarden te voldoen. De Zillertal Arena overtuigt met een aantal kinderlanden, de mascotte Funty en vele makkelijke en overzichtelijke pistes. In de Franse skigebieden van de 3 Vallées is er vaak een bijzonder vakantieprogramma voor kinderen en heeft men directe toegang tot de pistes. Het zonnige Livigno biedt vooral door zijn Kids Fun Park, kleuterschool, spelletjespark en skischolen veel afwisseling. Daarenboven kan men ook uitgebreid van de vele winkelmogelijkheden gebruikmaken.

  http://pers.wintertrex.nl/newsroom/

  *Alle percentages zijn afgerond.

  Print Friendly and PDF
  • maandag, 14. december 2015
  • auteur:
  • categorie: Pers
  WinterTrex Awards 2016: Uitstekende wintersport

  Wintersport vrienden raden de populairste accommodaties en skigebieden aan.

  Van ...

  In Tiefschnee „te gekke afdalingen“

  WinterTrex-Testimonial en skister Felix Neureuther heeft het in zijn interview over de ...

  Ultieme pisteplezier zonder compromis

  WinterTrex start het winterseizoen 2016/17 met een verbreedde keuze van accommodaties ...

  Top bestemmingen voor stellen, families en groepen

  Waar brengen families, groepen en stellen de wintersportvakantie door? Touroperator ...